Parlamenti voton buxhetin për vitin 2019 Gezohet Haradinaj - Technology today

Home Top Ad

PropellerAds

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Saturday, February 2, 2019

Parlamenti voton buxhetin për vitin 2019 Gezohet Haradinaj
Kryministri i Kosoves,  Ramush Haradinaj 
Ne statusin e tij ne fb , shkruan se buxheti për vitin 2019 
Esh
Me buxhetin më të madh në historinë e saj, Kosova hyn në etapë të re zhvillimore.
E përshëndes miratimin në lexim të dytë të Projektligjit për Buxhetin 2019 të Republikës së Kosovës. Me 2 miliardë e 370 milionë euro, ky është buxheti më i madh dhe më zhvillimor i deritanishëm i Kosovës, që do t’i paraprijë rritjes ekonomike prej 4.7 përqind.
Arsimi me rreth 300 milionë euro dhe shëndetësia me 234 milionë, janë sektorët që përfitojnë më së shumti. Institucionet e sundimit të ligjit dhe mbrojtjes marrin mbështetje të shtuar financiare prej 6% krahasuar me buxhetin e vitit të kaluar. Më shumë siguri dhe më shumë mbrojtje, edhe për qytetarët por edhe për investimet.
Investimet kapitale rriten për 11%, apo 75 milionë në raport me vitin 2018, duke mundësuar realizimin e shumë projekteve ekzistuese dhe të reja, si nxitje e madhe për zhvillim ekonomik dhe për sektorin privat.
Janë akomoduar mjetet për rritjen e pensioneve bazike 20%, për ato kontributdhënëse 15%, si dhe pensionet mujore prej 230 euro për viktimat e dhunës seksuale gjatë luftës.
Urime Kosovë viti i kthesës ekonomike!
RH

No comments:

Post a Comment

Post Bottom Ad

PropellerAds

Pages